Vanliga frågor & Svar

Här har jag vid ett tidigare tillfälle översatt de vanligaste frågorna från den officiella engelska hemsidan till svenska (med tillstånd):
Läs den gärna en uppdaterad version på engelska här: http://www.thereconnection.com/faq/

Vad är Reconnective Healing?

Reconnective Healing är en form av healing som är här på jorden för allra första gången. Den återkopplar oss till universums fullkomlighet medan den återkopplar oss till vår egen varelses fullkomlighet och den vi verkligen är. Den anses kunna återkoppla (reconnect) oss till universum och vår innersta essens inte bara genom en ny uppsättning healing frekvenser utan genom en möjligen helt ny bandbredd. Dess faktiska existens har visat sig tydligt både i praktiken och i laboratorier.

The Reconnection är paraply processen för att återkopplas till universum, som gör det möjligt för Reconnective Healing att äga rum. Dessa healande och evolutionära frekvenser, är av en ny bandbredd som förs in via ett spektrum av ljus och information. Det är genom ”The Reconnection” som vi nu har möjlighet att interagera med dessa nya nivåer av ljus och information, och det är genom dessa nya nivåer av ljus och information det är möjligt för oss att ”återkopplas”. (reconnect) Detta är något nytt. Detta är annorlunda. Detta är verkligt och det kan bli entrained* i var och en av oss.

*entrained se ordlista i slutet på sidan.

Hur upptäckte Eric Pearl Reconnective Healing?

Under 12 år drev Eric en mycket framgångsrik kiropraktor klinik tills en dag då hans patienter började rapportera att de kunde känna hans händer röra vid dem – detta trots att han inte alls rört vid dem fysiskt. De första månaderna fick han blåsor och blödningar i handflatorna. Patienter började snart rapportera att de sett änglar och fått mirakulösa healanden från cancersjukdomar, AIDS-relaterade sjukdomar, kroniskt trötthetssyndrom, kroppsdeformeringar, CP-skador och andra allvarliga åkommor. Allt detta inträffade när Eric bara höll sina händer i närheten av dem – och det fortsätter än idag.

Vad är skillnaden mellan Reconnective Healing och The Reconnection?

Skillnaden mellan Reconnective Healing och The Reconnection är i grunden avsikten.

Avsikten med Reconnective Healing är i huvudsak healing, oavsett om det är på den fysiska, mentala, emotionella, andliga eller på någon annan nivå. Och, naturligtvis, för att uppnå den grad av helande som förs fram via Reconnective Healing, kommer du till en viss del uppleva The Reconnection som en del av processen. Det är denna ”Återkoppling” som tillåter Reconnective Healing vara så dramatiskt mer omfattande än de healing ”tekniker” vi har haft fram tills nu.

Avsikten med The Reconnection är att bringa oss in i vår inneboende fullkomliga förbindelse med universum. Detta görs via en två-sessions upplevelse, som ofta kallas att ta emot din Personliga Reconnection (återkoppling). Och naturligtvis, för att uppnå den grad av återinkoppling som kommer via The Reconnection kommer du, till viss del, uppleva healing som en del av processen.

Och även om de två inte är helt separata processer, för att dra full fördel av varje, ska dina Reconnective Healing sessioner och din personliga återinkoppling (The Reconnection) upplevas vid separata tillfällen.

 
Hur kan detta jämföras med andra frekvenser? Hur skiljer det sig från andra former av energi arbeten som används idag?

Det är något som vi upplever nu som de flesta av er är åtminstone något medvetna om. Det är att tiden verkar gå snabbare likväl expandera. Denna övergång refereras till med många namn. ”The Shift” (Skiftet) och ”Shift of ages”(Tidevarvens övergång) är två begrepp som används av Gregg Braden. Övergången är förutsedd av Maya-, Inka- och Hopi- indianer, Nostradamus, Edgar Cayce, och Kabbalah (både den judiska och kristna). I ” Walking Between the Worlds”, definierar Braden detta skifte som

”både en tid i jordens historia likväl en upplevelse i det mänskliga medvetandet. Definierad av en konvergens (sammanstrålning) av minskande planetär magnetism och ökande planetär frekvens vid en viss tidpunkt, kommer ”Shift of ages”(Tidevarvens Övergång), eller helt enkelt, Skiftet, representera en unik möjlighet att kollektivt omprogrammera uttrycket av mänskligt medvetande. Skiftet är det begrepp som används för processen när jorden accelererar genom en serie av evolutionära förändringar, med den mänskliga arten länkad, genom val, till jordens elektromagnetiska fält, vilket leder till en anpassning genom en process av cellulära förändringar.”

I healing värden, fungerar många av de tekniker som har stått sig genom tiderna precis lika bra nu som de alltid gjort, – det är bara det att vi nu har mer, och vi nu är mer, så gamla tekniker är inte längre tillräckliga. Så bra som de alltid har varit, inom vår nya utökade parametrar, så är de inte längre lämpliga – precis som en ljuslykta med stearinljus inte skulle vara lämpligt som strålkastare på en bil, men för en häst och vagn fungerade det alldeles utmärkt. De svagheter som dessa tekniker är utsatta för, genom att det krävs att man avlägsnar smycken, avlägsnar läder, att mottagaren tror, skyddsritualer för båda parter involverade är inte närvarande i de nya frekvenserna.

Kom ihåg, varför många av oss som praktiserar healing tekniker blev involverad med dem från första början. Det var inte för att bli fanatiska följare av själva tekniken. – Det var för att bli Healare. Tekniken var bara ett av våra tidiga steg i processen. För ett ögonblick, se dig själv stå vid foten av en jättelik stor trappa. Ett av dina mål – det att bli en healer – väntar på dig vid toppen. Ditt första steg är att lära dig en teknik. Du kastar dig in i tekniken och lär dig bemästra den, kanske till och med blir lärare. Du äger nu detta första steg. Det är ok att älska det, men var försiktig så att du inte förälskar dig i det. För om du gör det, kommer du sätta dig ned, ta en kudde och en filt, flytta in, och göra detta steg till centrum för resten av ditt liv. Men vad betyder det om du minns resan upp för trappen? Den slutar. Nu, är det dags att välsigna ditt första steg och att fortsätta uppåt.

Så du menar att detta är bättre än alla andra metoder?
Självklart inte. Detta är inte en fråga om ”bättre eller sämre”, det är en fråga om lämplighet. Precis som du inser att om du kör din Maserati på Autobahn på väg till en romantisk middag, skulle tända stearinljus inte vara lämpliga som strålkastare, har du förmodligen också insett att när du väl sitter ner för att äta, vore halogenstrålkastare inte den lämpligaste bordsbelysningen. Reconnective Healing är här nu för att ge oss något mer expansivt och omfattande eftersom det nu är dags att vi kan få något mer expansivt och omfattande.

Fungerar Reconnective Healing bara på fysiska problem? Kan det hjälpa mentala problem också?

Healing innebär att återgå till ett balanserat tillstånd. Varje åkomma är en kombination av det fysiska, mentala, andliga och känslomässiga (och förmodligen en rad andra klassifikationer vi inte har ord för). Vi tenderar dock att klassificera åkommor enligt deras dominerande egenskaper. Reconnective Healing ”behandlar” inte någonting specifikt Om du i dess närvaro tillåter dig själv att återgå till ett tillstånd av balans, som så många gör, då gör du helt enkelt det. Du bara gör det.

Kan vem som helst lära sig det här?

Vi har alla förmågan att bära dessa nya healingfrekvenser. Det är inte en gåva förunnad några få individer, gurus eller ”heliga” (enligt allmänt konsensus) män och kvinnor. Det är en gåva av den tid vi lever i. Den intelligens och vishet vi behöver för att vägleda oss är redan på plats. Dessa frekvenser är både gamla och nya. De är ”gamla” för att de har sitt ursprung i Universum. De är ”nya” därför att det är först nu som de finns tillgängliga på den här planeten. De är inte det som någons kompis suttit på stranden och ”ohmat” in de senaste 15 åren. Inte heller är de någon gammal förlorad teknik från ett urålderligt folkslag. De tros vara frekvenser som vi upplever på jorden för första gången. Även om Universum av någon anledning valde att ”så” denna energi i Eric för att påbörja processen av frekvensoptimering, verkar det som att fler och fler människor varje dag hittar sin plats som en del av detta fenomen. I och med detta höjer vi nivån på vårt kollektiva medvetande. Varje vecka lärs Reconnective Healing ut till hundratals människor från hela världen med alla typer av bakgrund – medicinsk eller icke-medicinsk, andlig eller icke-andlig, metafysisk eller icke-metafysisk, new-age eller icke new-age. De människor som lär sig detta kommer från alla samhällsskikt, demografi och socioekonomiska klasser. Alla börjar på samma nivå oavsett hans/hennes erfarenhet och utbildning, vilka kraftigt varierar. Grupperna består i genomsnitt av hälften män och hälften kvinnor. Du hittar Reiki Master-Lärare och massageterapeuter, hemmafruar och studenter, läkare och sjuksköterskor, Präster och byggarbetare, forskare, lärare, dataanalytiker, regeringstjänstemän, rörmokare och elektriker, banktjänstemän och advokater. Och, i de allra flesta fall, hittar du även personen som inte ville komma, sittandes bredvid personen som släpade med dem i alla fall. Den ständiga mångfald som finns, i vilket rum som helst runt om i världen, är din garanti för att under en helg, adresseras nästan alla aspekter som finns kring naturen av detta arbete medans de tillämpas inom nästan alla aspekter i livet. De som är låsta till sin vänstra hjärnhalva i början av seminariet har ofta utvecklats så långt bortom sådana begränsningar i slutet att du kan undra om bara en dag eller två verkligen har gått. Och när du märker att byggnadsarbetare fungerar med samma självförtroende och integritet som Reiki Master Läraren – precis just då, kommer du kan inte att kunna undgå att inse den enkla skönheten i denna gåva. Dessa seminarier handlar om att skapa en atmosfär av interaktivt deltagande som stimulerar upptäckande och lärande. De handlar om dela upplevelsen som grupp. Vad som händer när en grupp arbetar tillsammans med dessa energier är att varje persons nivå stiger med en förbluffande hastighet. Det är som om det finns ett fält som sammankopplar alla mer intensivt när man är i gruppmiljö, som påskyndar vår nya evolution exponentiellt Vi förändras alla i varje sekund och det vill säga mycket att spendera en hel helg insvept i dessa energier… tillsammans.

Är du säker på att jag klarar av att utföra detta? Jag har sett nästan alla jag känner excellera i healing på ett så dramatiskt sätt efter att ha deltagit i ett Reconnective Healing-seminarium, att jag inte kan beskriva det med ord. Jag vet också några som verkar rädda för att gå vidare, som fortsätter med sina tidigare tekniker eller försöker att kombinera dem med Reconnective Healing utan att de blir så mycket bättre när de gör det på det sättet. Så jag förstår inte. Finns det somliga som helt enkelt inte kan nå dessa mer renare energier? Och om det är så, varför skulle jag utgå ifrån att det skulle vara annorlunda för en nybörjare som mig?

Du frågar en utmärkt fråga. Svaret finns faktiskt i ett citat från min bok:

Folk frågar mig om alla har möjlighet att bära dessa frekvenser och bli en healare. Mitt svar är: ”Ja!” Alla kan göra detta, men ögon är blinda. Det är bara ett fåtal som vågar öppna sina ögon. . . och ofta blir de som gör det, förblindade av vad de ser. ”

Alla, när de väl interagerat med detta, kan göra det här arbetet. De gör det på seminariumet. För en del, är det svårt att tro att de faktiskt kan göra detta, även om det händer, synligt, precis framför deras ögon.

Medan andra är förlorade i konceptet att mer är bättre, så de ”lägger till” saker, utan att känna igen att de är att späda ut det, ungefär som om man häller en kopp vatten i en skål med chili endast ger dig utvattnad chili.

Och ändå, för en tredje grupp finns det ett behov för dem att försöka förbättra detta genom att sätta sin personliga prägel på det. (Detta är till exempel, vad som hänt med Reiki. Det är svårt att hitta den rena ursprungliga original Reiki. Många människor – som gör många olika saker – hävdar att det är deras ”teknik” som är ensam ägare till det.)

Denna tredje grupp är inte tillräckligt säkra i sig själva för att kunna finna sin belöning i att helt enkelt vara en del av processen, och inse vilken ära det är att de har blivit inbjudna in i ekvationen och tillåten (jag ser det som ”välsignad”) att bevittna processen i ett tillstånd av djup vördnad. De försöker därför att ”dekorera” det, att införa någon slags ”anspråk” på processen och på resultatet. För att kunna säga: ”Titta. Det här är hur jag gör det. Detta gör det ännu bättre”. Detta är vad jag kallar att ”förgylla regnbågen” att ta universums fulländning och försöka göra det mer perfekt.

Dessa helanden kommer från en plats i perfekt harmoni med universum. Genom att försöka förbättra det perfekta, visar dessa individer för alla som bryr sig om att titta, att det inte kunde se/känna igen det perfekta från första början… eller att det på något sätt förlorat det ur sikte. Det är inget fel med någon av dessa personer i någon av dessa grupper, och många människor består av en kombination av de tre. De människor som finns i dessa grupper är helt enkelt ännu inte på en plats där de är villiga och emotionellt redo att träda igenom sina trygghetszoner.

Varför skulle det vara annorlunda för dig? Det finns många anledningar. Många av dem är samma skäl som gör att de är skillnad för så många andra människor som kan föra igenom detta i dess högsta form.

Först av allt, som en nybörjare har du inte så mycket bagage att släppa. Det finns en känsla av trygghet och säkerhet i vårt bagage. Det finns också rädsla att släppa det som vi använt tid och pengar att ackumulera. Det kommer ofta från känslan av att det innebär att vi har gjort ett misstag istället för att inse att var vi varit endast varit det senaste steget som tagit oss till den plats där vi står nu. Att lyfta foten från ett steg är nödvändigt för att kunna stiga upp på nästa. Att lyfta andra foten från det tidigare steget krävs också om du ska kunna fortsätta din uppstigning. Att lyfta foten från ett steg och sedan sätta ned den, oavsett hur många gånger du gör det och oavsett hur underbart det steget är, så håller det dig där du är, om du står på samma trappsteg.

Det är ett speciellt mått av mod som krävs för att titta på ett steg som du älskat så mycket – Låt det vara den speciella orientaliska healing teknik du kan ha investerat tusentals kronor för att bemästra och som tjänar dig så väl, eller en av de otaliga andra underbara tekniker som undervisas här i USA eller andra länder – välsigna den, tack den och kyssa den farväl. För att göra det måste du känna igen att den avsedda funktionen hos ett steg är att vara … ett steg. Det är inte en slutpunkt, utan snarare en del av din utveckling på din resa.

Du, genom att inte ha varit indoktrinerad av ”New-age” arenans healing ”tekniker”, har inte detta bagage och kommer därför inte att vara en kandidat för att just den specifika kampen, som skulle kunna beröva dig själv från det.

Varför tror du att vi så lätt att se sanningen barns ögon? De kommer inte in i den här världen med allt det bagage och de investeringar vi samlat på oss.

Märk väl, att de flesta erfarna healers utsätter sig inte för att gå igenom det här. Faktiskt, de mer utvecklade förstår processen går vidare in i denna nya nivå med spänning och förväntan. Kan du göra det? Naturligtvis kan du det. Kan dessa andra människor göra det? Visst kan de det. Det är bara en fråga om när. ”Det är bara ett fåtal som vågar öppna sina ögon. . . och ofta blir de som gör det, förblindade av vad de ser.” Du kommer klara dig bra.

Vad är det jag känner när jag gör det här?

På ett sätt, och utan att egentligen vilja använda ett sånt ”woo–woo” låtande ord, det är en instämning (harmonisering). Och när vi börjar förstå begreppen vibration och entrainment* ser vi att instämning är en perfekt passande term. Tänk på det i form av effekterna av denna instämning.

Säg att du föddes färgblind, och inte kan skilja blått från rött eller gult. Sedan händer något med dina ögon, och färg-receptorer i dina celler sätts i gång. Kan du tänka dig? Plötsligt uppfattar du en helt ny värld som kommer till liv framför dig.

I Reconnective Healing, inträffar en liknande händelse. Medans vi stäms in (kommer i harmoni) med dessa nya frekvenser av energi, kommer vi börja känna förändringar i vår egen kropp. Vibrationerna kommer att registreras inom oss och bli en del av oss.

Att kunna känna igen dessa sensationer är en viktig aspekt av att lära sig att arbeta med dessa frekvenser, precis som att kunna se färgerna är till hjälp för en målare. Var snäll och kom ihåg att det inte är ett krav.

Även om den feedback som förmedlads genom denna förmåga är av stor nytta för att finslipa våra kunskaper, så finns det blinda målare och döva musiker.

Ett Feedback system kommer att utvecklas för dig på sitt eget sätt, utifrån en plats av frid och stillhet. Entrainment*, organiseringen av krafter och fält, kommunikationen av ljus och information, kommer att komma, och kommer mest sannolikt att hitta ett sätt att ge sig till känna för dig. *entrainment, se ordlista

Hur kan jag veta om denna instämning har inträffat för mig? Vad kan jag göra så att min kropp blir medveten om dessa nya vibrationer och kan verka ledande för dem?

Du är redan i färd med att genomgå dessa förändringar. Dessa förändringar pågår i din kropp just nu. För många, är en det en redan uppfattad slutsats att denna process av instämning är (in)kodad i dig och öppnas upp inom dig även när du läser dessa ”Vanliga frågor” För andra är du troligtvis eller är du på väg att upptäcka det.

Min erfarenhet av detta är att det finns tre huvudsakliga ”stilar”, genom vilken människor gör denna instämning. detta skifte för att kunna ta emot dessa nya frekvenser:

1. Du kan märka förändringar i dig själv nästan från början, nya sensationer av värme, en egendomlig känsla i huvudet eller i händerna när du först hör talas om The Reconnection eller ser boken i en affär.

2. För andra kan processen börja när du tar upp boken och håller i den, eller öppnar den och börja läsa. Du kan börja att lägga märke till saker som händer när du läser boken – eller dessa Vanliga frågor – mer och mer. Uppfylld av detta material, kommer dina känslor att bli mer och mer uppenbara.

3. Några få av er kan kanske inte känna något förrän lite senare – tre dagar, tre veckor, kanske längre.

Slutligen finns en fjärde ”stil” – manifesteraren. Detta är en person som utvecklar små blåsor eller oförklarliga blödningar, vilket jag gjorde vid ett tillfälle i min egen utveckling. Om detta händer verkar det bara pågå under en dag eller två, och det betyder bara att din kropp håller på att förändras för att kunna bära och ta emot dessa nyare och mer omfattande frekvenser.

Har du någonsin haft någon som inte kunde göra detta?

Alla, när de en gång interagerat med dessa nya frekvenser, verkar kunna göra detta arbete. Vid mycket sällsynta tillfällen händer det att en person har svårt att känna det i början av seminariet. Vanligtvis kan nästan alla känna det relativt starkt i slutet seminariumet. Vid det absolut mest sällsynta av tillfällen har troligen mindre än 10 personer av de många tusentals som deltagit i seminarier, har någon möjligen inte kunnat att känna något vid seminariets slut. Likväl, kommer du med stor sannolikhet att se förändringen som händer med personen när du arbetar på dem och inse att Reconnective Healing verkar genom dig ändå. Vilket demonstreras av personen du arbetar med.

Kom ihåg: om du har svårt att känna det, så försöker du för mycket!

Jag har hört att om jag lär mig den här tekniken kommer jag att förlora den jag praktiserar just nu.

Först av allt, Reconnective Healing är inte en ”teknik”. Det är den första saken som skiljer den från andra healing former som du har hört talas om. För det andra så kommer du inte förlora de healing tekniker du studerat. De kanske bara inte blir så lätta för dig att hitta? Och du kanske inte ens orkar besvära dig.

En anledning till detta är att de healingtekniker som vi har haft på den här planeten hittills bara varit en undernivå/delmängd av Reconnective Healing. De har bara varit glimtar av en ”del” av dess aspekter. Om lägger ihop alla dessa tekniker tillsammans, så får du en lite större glimt av Reconnective Healing, utan att tillnärmelsevis vara i närheten av dess fullhet.

Även om denna analogi inte gör det rättvisa, tänk på de olika healing tekniker du känner till som varsin bokstav i alfabetet, och ge dem slumpmässigt bokstäver, t.ex. teknik C, J, P, Q, R. Nu, om du bara känner till teknik ”R”, är du lite begränsad när det gäller vad du kan stava till. Om du vet två tekniker, (dvs. om du har två ”bokstäver”), kanske du har lite mer flexibilitet. Om du har alla fem av bokstäverna ovan, är du fortfarande märkbart begränsad i vad du kan göra. Vart och en av dessa bokstäver är en ”subset/del” av alfabetet. Om du har en fullständig uppsättning, alla 29 bokstäver, kan du kommunicera mer fullständigt eftersom du nu inte bara kan stava ord, du kan skriva volymer.

När du arbetar med Reconnective frekvenserna, är du inte längre bara i delmängder. Du förlora inte ditt ”R” eller ”Q” när du får tillgång till alfabetet, du måste bara arbeta lite hårdare för att hitta dem individuellt. Och det finns inte så mycket incitament att göra det eftersom de ger dig så mycket mer belöning när de används som en del av en uppsättning än de gjorde när de försökte att fungera som ett helt alfabetet.

Jag vill få en healing. Ska jag välja en privat session eller skulle det vara bättre att delta i ett seminarium?

Det beror på flera olika faktorer. Först och främst kan det vara klokt att delta i ett seminarium om du även är intresserad av att bringa healing till andra. Många som kommer till seminarierna berättar att de blir healade genom att bara vara där även om deras avsikt var att komma för att lära sig ge healing till andra. Även om vi inte kan ge specifika löften att detta kommer ske för dig, finns det ändå mycket att säga om att vara insvept i dessa healingfrekvenser under en hel helg. Det är viktigt att lära sig detta arbete, inte bara fördelarna de ger dig personligen, utan också för gåvan det är att kunna erbjuda det för att hjälpa andra. Om ditt enda syfte med att deltaga är att få healing till dig själv kan det vara bättre för dig att boka tid för en privat session. Om din önskan är att hjälpa andra likväl som dig själv kan den lämpligaste vägen vara att deltaga i seminariet. För information om seminarierna, gå till TheReconnection.com.

Jag skulle vilja boka en privat session med Eric Pearl. Hur bokar jag tid? Måste jag flyga till Los Angeles?

Eftersom vi fortsätta resa med ett ganska rigoröst turné schema, har Eric liten återstående tid tillgängligt för privata sessioner.

Det finns däremot tusentals mycket kompetenta utövare som Eric har utbildat och som erbjuder sessioner precis som han gör. Dessa människor är i stånd att åstadkomma samma resultat som Eric har mycket större tillgänglighet och kräver mycket mindre resor. Din kostnad kommer därför att minska kraftigt.

Du kan hitta information om utövare som finns nära dig på webben i ”Practitioner directory” ( En katalog med utövare). Denna online katalog listar utövare från hela världen och gör att du kan söka efter dem på den officiella hemsidan: www.TheReconnection.com. Vi är osäkra på när Eric kan vara tillgängliga igen för privata sessioner. Vi ser stor framgång genom andra utövare och känner oss mer än bekväma om du går till dem.

Jag vet att det finns andra utövare men är det inte bäst att gå till källan? Är det inte bättre om det kommer från Eric Pearl själv?

Det verkar som att enbart interaktion med Eric är tillräckligt för att människor ska kunna fånga upp och stämmas in till denna förmåga nästan omedelbart. De flesta, om inte alla, av våra seminariedeltagare kan börja erbjuda sessioner efter att framgångsrikt ha fullgjort seminariet. Kom ihåg att originalet är Gud, Kärleken eller Universum, vilket ord som nu passar bäst för dig. Eric är endast det instrument genom vilket denna healing har introducerats till världen. Källan – är alltid med oss alla.

Har Eric eller någon annan utövare haft framgång med:(ange specifik sjukdom)?

Vi har mött så många patienter genom årens lopp att det vid den här tidpunkten, är nästan omöjligt att komma ihåg alla specifika fall. Det viktigaste konceptet för dig att förstå här är att tre personer kan komma in med samma diagnos och samma uppsättning symptom och få tre olika resultat. Några av de största och mest dramatiska helanden vi ser sker i de fall där vi inte vet någonting alls om vad patienten problem är.

Som Eric säger: ”Ofta är det så att ju mindre utövaren ”vet” om vad som är ”fel” med patienten/klienten, desto bättre är det för patienten/klienten.” Och medan många människor ser resultat som manifesterar sig fysiskt och på ett omedelbart och bestående sätt, finns det i undantagsfall vissa människor som inte visar en igenkännbar respons i början. Många gör det senare, om några dagar eller några veckor. Och vissa kanske inte. De flesta helanden tenderar att vara permanenta. En del visar sig till fullo omedelbart, vissa utvecklas över tiden. Nästan varje gång är den healing du får din, och förblir med dig.

Vad kan jag förvänta mig under en Reconnective Healing-session eller vid The Reconnection?
Hur förbereder jag mig bäst? Vad kan jag göra för att det ska bli mest effektivt?

Allas upplevelser av Reconnective Healing är unika. Ofta rapporteras det om healing på ett ögonblick under endast en session och andra gånger tar det lite längre för healingen att utvecklas. Om du har tur kommer healingen i den form du förväntat dig. Om du har riktig tur kommer healingen i en form du inte ens tänkt på. En form som Universum haft i åtanke speciellt för dig. Healing kommer i många former.

Det bästa sättet att tillåta en healing att äga rum är att försätta sig i ett tillstånd av förväntan utan förväntningar eller bindningar. Lägg dig på massagebänken, slappna av, slut ögonen och lägg bara märke till det som händer. Observera. Bli både den som observerar och den som observeras. Var i en avslappnad atmosfär. Ligg ner på rygg på massagebänken eller hur ditt arrangemang nu ser ut. Slut ögonen och bara notera. Bara notera vad som händer.

Dra tillbaka din tankeprocess från att medverka och bara observera när det händer något att observera notera likaväl som när det inte finns något att observera notera. Ligg bara där och släpp taget som om du just fått lite oväntad vilotid.

Jag tänker inte föreslå att du ska försöka stänga av din hjärna och inte tänka på något alls. Människor har generellt problem med konceptet att inte tänka på något alls. Sinnet jobbar ju konstant. Jag föreslår att du helt enkelt noterar vad som än kommer till din uppmärksamhet. Det ger dig något att göra och tenderar att lindra den stress man ofta känner när man försöker tänka på ingenting och inser att man inte vet hur man gör.

Vänd uppmärksamheten inuti kroppen och låt den färdas genom dig. Observera vad som än du uppfattar som utöver det vanliga, det kommer att ge dig tillräckligt att göra för att sysselsätta ditt sinne utan att gå vilse i mentala ”borde” och borde inte”.

Andas inte på ett speciellt sätt. Visualisera inte avslappnande scener eller ett önskade resultat. Meditera inte eller repetera mantran, tyst eller annorstädes. ”Gör” inget annat än det jag har nämnt som du eller någon annan tror att det kommer ”hjälpa”. Det kommer det inte att göra. Det kommer endast att producera det du är fullt kapabel att producera på egen hand och störa att du ska kunna njuta av det verkliga och det fullkomliga i upplevelsen. Och om så är fallet, då kan du lika gärna stanna hemma.

När du är redo att släppa taget och inte försöker styra eller förbättra upplevelsen, när ditt ego är tillräckligt ur vägen för att du inte ska lockas ”förgylla regnbågen”, då är du redo att uppleva det som gör Reconnective Healing annorlunda, det som gör The Reconnection verklig. Du är redo att ta emot.

Hur många sessioner kommer jag att behöva? Hur lång tid tar det att få en healing?

Ett besök – kanske till och med en del av ett besök kan vara tillräckligt. Generellt rekommenderas det att du överväger upp till tre sessioner. Och även om varje session är speciell, är det ofta något speciellt som tenderar att rapporteras om session nummer tre. Healing sker på ett ögonblick. De som tar ”tid” är för personen att ”besluta sig” att ta emot healingen.

Om du får allt du söker på din första, andra eller tredje session, är det dags att släppa taget och låta saker och ting utvecklas i sin egen takt. Om du inte fått något vid din tredje session, så är Reconnective Healing kanske inte det mest lämpliga sättet för dig att få det du söker efter i ditt liv just nu. Återigen, du skulle kunna släppa taget och tillåta vad som än kan framträda att göra det.

Du kan välja att återkomma om tre, sex, eller kanske till och med arton månader.

Den enda gången jag kan tänka mig överväga några fler sessioner är, antingen:

a) om en ny situation uppstår för dig, eller

b) om du har upplevt klara, igenkännbara, konsekventa förbättringar under de första tre besöken och det verkar som om det finns en liten bit till att gå.

Vid det tillfället skulle jag överväga några få sessioner till. Efter det skulle jag återigen släppa taget och ge det tid att utvecklas. Reconnective Healing handlar inte om regelbundna besök eller ”justeringar”. Du behöver inte komma in för ”veckovisa” sessioner eller på någon annan form av ”regelbundna” besök. När du väl fått din session(-er), så ”äger” du din förändring, din healing, din evolution. Den är din, Ingen kan ta den ifrån dig. Någonsin.

Var kan jag hitta andra lokala Reconnective Healing-utövare?

Det finns ett par olika sätt att hitta andra utövare. På webben finns en ”Katalog över utövare” (”Practitioner Directory”) Denna online katalog listar utövare från hela världen och gör det möjligt att söka efter dem på vår hemsida: www.TheReconnection.com

_____________________________________________________________________________________________________________

Annan nyttig information: (Obs ej från de officiella vanliga frågorna)

Hur kan jag veta att det är en utbildad Reconnective Healer Utövare?

För att få behörighet att arbeta med Reconnective Healing eller The Reconnection krävs det att man har genomgått och blivit godkänd på ett seminarium med Eric Pearl.
Det räcker alltså inte att bara ha läst boken. Även om en del kommer i kontakt med frekvenserna bara genom att läsa boken och kan börja leka lite med frekvenserna och ta emot för sig själv och andra utan att för den skull kalla sig att man kan ta emot och förmedla Reconnective Healing.  När man går ett seminarium med Eric Pearl  får du mycket mer information, träning, kunskap om filosofin och forskningen och vad Reconnective Healing är. Det är väldigt stark närvaro av Reconnective Healing frekvenserna  under ett seminarium där du stämms in  och lär dig att ta emot dessa omfattande frekvenser på ett mycket mer omfattande sätt, ett sätt som är mätbart före och efter ett seminarium.

Just nu är det enbart Eric Pearl som utbildar Reconnective Healing utövare ( nivå I/II ) och just nu 17 Associerade instruktörer för att utbilda The Reconnection utövare (nivå III). Länk till lista över associerade Instruktörer. Utöver det finns det knappt 100 lärarassistenter(TA) som arbetar på The Reconnections seminarier runt om i världen och lokalt som Mentorer för utövare.  Du kan alltid kontakta Eric Pearls eget kansli på info@thereconnection.com om du har några funderingar.

Var finns nästa kurs/utbildning?

Eric Pearl reser och håller seminarier under större delen av året. På The Reconnections hemsida listas alla aktuella föredrag och utbildningar. http://www.thereconnection.com
________________________________________

Ordlista

Denna ordlista är direkt citerad från den svenska boken ”Väck din inre healer” av Eric Pearl, med tillstånd.

Energi kontra Ande

Jag vill redan nu förklara att jag inte är särskilt förtjust i ordet energi i samband med healing.

Dels för att termen låter alldeles för kall och mekanisk, dels för att energi i regel anses minska i proportion till avståndet. När det handlar om återkopplingens kontinuum har avståndet ingen betydelse för energifrekvensen. Det beror på att healing och transformering sker genom utbyte av information. – ”ljus och information ”, för att vara exakt.

Healing förmedlas visserligen med hjälp av energi, men energi är bara en av komponenterna som ingår i överföringen. Låt oss använda en liknelse: viskningar En viskning kräver inte på långt när så mycket energi som ett rop, men när en person viskar något till oss får vi lika mycket information som om personen ropat, kanske rent av mer. Och i vilket fall som helst är det inte energiförbrukning vi pratar om här, utan informationsöverföring.

Med andra ord: informationsöverföringen är inte beroende av den mängd energi som förmedlar den. Och detta faktum innebär att Reconnective Healing har långt större kapacitet än metoder som inriktas enbart på energi. Det som healing genom återkoppling kan åstadkomma har mycket större likhet med andlig healing. Men inte heller den termen är jag särskilt förtjust i; när den tolkas på rätt sätt har visserligen andlig healing stora likheter med Reconnective Healing, men numera har begreppet kommit att bli någon slags kollekthåv som samlar in diverse betydelser, och sedan förväntas människor lydigt svälja kompotten med hull och hår. Och därför funkar inte eller den termen.

Om jag ska ge en klar definition av återkoppling så är ”andlig kommunikation/ informationsutbyte” det närmsta jag kan komma idag. Beverly Rubik, filosofie doktor sa en gång att ”helig information” var den term hon såg som mest representativ (personligen vill jag helst slippa bära det korset) Men för att min bok ska vara en lättillgänglig informationskälla för läsaren tänker jag trots allt använda ordet energi.

Frekvenser

Nå, hur var det med vibrationerna? Det är ett ord vi ofta använder utan att vara riktigt på det klara med betydelsen. Vi kan givetvis nöja oss med den förenklade ordboksdefinitionen:” En vibration är en snabb, svängande rörelse kring ett jämviktsläge.”

En gitarrsträng vibrerar när man knäpper på den: antalet svängningar per sekund är vibrationens frekvens. Våra öron uppfattar detta som en speciell ton. Om frekvensen förändras uppstår en annan ton.

Men det som vibrationer ger upphov till går långt utöver det som våra sinnen kan uppfatta. Ett exempel: kraften som får en magnet att sitta kvar på kylskåpet är samma kraft som gör det möjligt att se det som finns i kylskåpet när du öppnar dörren på natten – elektromagnetism.

Den enda skillnaden mellan magnetism och synligt ljus är antalet svängningar i energins vågrörelser.

Vad är färger? Olika frekvenser av synligt ljus så som hjärnan tolkar dem. Vad är värme och kyla? Olika frekvenser av molekylära rörelser, tolkade av människohjärna.

Så här fortsätter det hela vägen ner till de allra minsta subatomära partiklarnas nivå. Som jag redan påpekat är fysikerna i själva verket på väg att bekräfta en sedan länge etablerad övertygelse om att allt i universum till syvende och sist består av vibrationer med olika frekvensantal. Om man ändrar vibrationens frekvensantal förändras också partikeln som vibrationen definierar.

Det finns några som menar att när en elektron vibrerar, då darrar hela universum.

Vibration och frekvens har en funktion även för två andra termer: resonans och entrainment. I boken Walking Between the Worlds definieras begreppen så här av författaren Gregg Braden:

Resonans

Ett utbyte av energi mellan två eller flera energisystem. Utbytet är ömsesidigt, vilket innebär att varje enskilt system är en referenspunkt för det/de andra. I ett vanligt exempel på resonans placeras två stränginstrument på motsatta sidor av ett rum. När man slår an den grövsta strängen på ett instrument börjar samma sträng vibrera på det andra. Ingen knäppte på den strängen; resonansen uppstod på grund av energivågor som färdas tvärs över rummet från det ena instrumentet till det andra.

Entrainment

Med entrainment avses en samordning av krafter, eller energifält, som åstadkommer maximal överföring av information eller kommunikation. Man kan till exempel tänka sig att man placerar två faktorer bredvid varandra. Båda vibrerar, men den ena faktorn har högre vibrationsfrekvens än den andra. Tendensen för faktorn med lägre vibrationsfrekvens att anpassa sig till (synkroniseras med ) faktorn som vibrerar snabbare kan ses som entrainment. När synkroniseringen är ett faktum säger vi att entrainment har uppstått, eller att den lägre vibrationsfrekvensen anpassat sig till den snabbare.

Och vad betyder det för vår del? Jo att ”inställning på en högre frekvens ” är det samma som att ”komma i takt med en vibration som ar ett mycket stort antal svängningar per sekund.”

Det underlättar förståelsen om man tänker på effekten som den här samordningen åstadkommer. Låt oss säga att du föddes färgblind och inte kan uppfatta någon skillnad mellan blått, rött och gult. Sedan inträffar något som får ögats färgreceptorer att aktiveras. Kan du föreställa dig hur de skulle kännas? Som i ett trollslag varseblir du omvärlden på ett helt nytt sätt.

Med Reconnective Healing, inträffar något liknande. När vi ställer in oss på eller harmoniseras med de nya energifrekvenserna börjar vi lägga märke till förändringar i vårt inre. Vibrationerna registreras inne i kroppen och blir en del av oss själva. Förmågan att uppfatta de här förnimmelserna är en betydelsefull aspekt när man lär sig arbeta med healing, precis som förmågan att uppfatta färger är ovärderlig för en målare. Men observera att det emellertid inte är ett krav. Även om informationen som varseblivningen kan förmedla är till stor nytta medan man utvecklar sin förmåga, så finns det faktiskt blinda målare och döva musiker. Feedback kan etableras på olika sätt för olika människor, under förutsättning att man är lugn och harmonisk . Samordningen av krafter och nivåer, kommunikationen av ljus och information, kommer att inträffa, och med stor sannolikt att finna ett sätt att nå fram till dig. ”
Citerat ur boken ”The Reconnection -Heal others, Heal yourself” av Eric Pearl.
På svenska har boken fått titeln” Väck din inre Healer”.

Läs gärna vidare i vanliga frågor:

Vad är det jag känner när jag gör det här?

Hur kan jag veta om denna instämning har inträffat för mig? Vad kan jag göra så att min kropp blir medveten om dessa nya vibrationer och kan verka ledande för dem?